Kleurenpracht

Ieder voorjaar is de Bollenstreek een waar paradijs voor kleurenliefhebbers en wordt het door talloze schilders op doek vastgelegd. Iedere schilder heeft zijn eigen accenten aangebracht in zijn eigen stijl. Naast grote impressionisten als Vincent van Gogh en Claude Monet legden ook Duitse (zoals August Lüdecke-Cleve) en Amerikaanse (zoals George Hitchcock) schilders de kleurenrijkdom op doek vast. De schildercompetitie ‘Kleurenpracht’ wordt jaarlijks georganiseerd door Museum de Zwarte Tulp. Het nodigt iedere kunstenaar (professioneel of amateur) uit om een eigen impressie van de schoonheid van onze streek weer te geven. Je bent vrij in de keuze van materiaal en formaat, wat wél belangrijk is is dat de unieke kleurenrijkdom wordt weergegeven. De kleurenrijkdom waarvan de grote Monet verzuchtte dat die gékmakend was. “Zoveel kleur, hoe krijg ik dat van mijn palet af?”

Schildercompetitie

De schildercompetitie is opgesplitst in 2 groepen: professionele kunstenaars en aanstormend talent/amateur kunstenaars. Om beide groepen tot hun recht te laten komen, worden in het centrum van Lisse 2 expositieruimtes gezocht en ingericht.

De kunstvormen die mee kunnen doen zijn: Schilderkunst, Fotografie, Mixed media, Collages, Textiel, Druktechniek, Lithografie, Etsen. Kortom picturale kunst. De afmetingen van je werk mogen niet groter zijn dan 120 x 100 cm.

De werken worden beoordeeld door een jury die bestaat uit professionele kunstenaars en een door de organisatie samen te stellen publieksjury. Voor beide groepen zijn er 3 prijzen beschikbaar: 1e prijs – € 750,- | 2e prijs – € 500,- | 3e prijs – € 250,-

Als extra is er voor het aanstormend talent/amateur kunstenaar nog een aanmoedigingsprijs. De ingezonden werken zullen worden opgenomen in de database ‘Kleurenpracht’ van het museum de Zwarte Tulp en op deze website.

Geïnspireerd en uitgedaagd? Je bent van harte uitgenodigd! 

Over de expositie

Doe mee!

Bekijk alle werken

Museum de Zwarte Tulp