Expositie

De schildercompetitie is opgesplitst in 2 groepen: professionele kunstenaars en amateur kunstenaars. De expositie is te bezoeken pop-up expositieruimte op de Koninginneweg 8.

Inleveren

Het werk kan worden ingeleverd in de pop-up expositieruimte op de Koninginneweg 8 op di 18 april, wo 19 april of do 20 april 2023 in de middag.

Openingstijden

Op zaterdag 29 april 2023 zal de officiële opening voor de kunstenaars zijn en op zaterdag 03 juni 2023 zal de feestelijke sluiting met prijsuitreiking zijn.
De expositie is voor het publiek te bezoeken van 03 mei t/m 02 juni 2023.

Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag 13:30-16:30 uur.

Bollenvelden voor een bollenschuur – Alex Rosemeier (1888-1992)

Jury

De werken worden beoordeeld door een professionele jury en een publieksjury. De professionele jury bestond in 2023 uit:
– Caroline Bunnig, kunsthistorica met veel ervaring in de museumsector. Zij heeft een eigen cultuurbureau.
– Denise van der Zande, directeur Kunstuitleen Bollenstreek, Hillegom.
– Rob Beelen, voorheen 45 jaar eigenaar Galerie “Het Grachthuisje” Lisse.
– Wil Brouwer, Art director Giant Tulip Bulbs.
– Janine de Roller, kunstkenner.

Prijswinnaars

Voor beide groepen zijn er 3 prijzen beschikbaar: 1e prijs – € 750,- 2e prijs – € 500,- 3e prijs – € 250,- Voor de amateur kunstenaar is er ook nog een (extra) aanmoedigingsprijs.De prijswinnaars worden in de gelegenheid gesteld om hun werk te exposeren in Museum De Zwarte Tulp in Lisse van 04 juni t/m 18 juni 2023

Verkoop

Tijdens de expositie mogen de werken verkocht worden. De verkoopprijs wordt door de kunstenaar bepaald. Als het kunstwerk wordt verkocht dan brengen wij een commissie in rekening van 20% (inclusief btw) over de gerealiseerde opbrengstprijs. De bezoekers ontvangen tijdens hun bezoek aan de expositie een lijst met de beschrijving en verkoopprijzen van de werken.

Auteursrecht

Museum De Zwarte Tulp respecteert bij al zijn activiteiten het auteursrecht van de deelnemende kunstenaars en vermeldt zoveel mogelijk hun namen bij publicatie van de werken.

Verzekering

De werken zijn verzekerd vanaf het moment dat ze zijn ingeleverd, tot het moment dat ze weer worden opgehaald door de exposant of eventuele koper.

Heb je nog verdere vragen: mail naar info@kleurenpracht.com